יסודי

בבית-הספר היסודי אין מגמות מובחנות (הילדים בונים את המערכת שלהם מתוך מגוון רחב של שיעורי בחירה ), אולם יש מספר תחומי דעת מובחנים, אשר מדי שנה אנו מתכננים את נושאי השיעורים המשתייכים אליהם:

תחומי ליבה – שפה, חשבון ומכיתה ג׳ – אנגלית. תחומי הליבה מהווים כ – 30%-40% מהשיעורים בבית-הספר (תלוי חטיבה), ובשל העובדה שהם כרוכים במספר רב יחסית של שעות לימוד במערכת, הם העוגן המרכזי לבחירה בשלב בניית מערכת השעות. התלמידים בוחרים ״מסלול״ המשלב עברית, חשבון ואנגלית, וסביבו נבחרים כל השיעורים האחרים.

תחומי דעת נוספים לבחירה

קיימות

בבית-הספר מספר שיעורים שונים העוסקים בתחום, החל מגינה-קהילתית, גינה אקולוגית, שוטטות במתחם בית-הנערה הקסום ולמידה בטבע ועוד.

בישול

תחום מיתולוגי ומבוקש מאוד בבית-הספר. הילדים מבשלים, אוכלים ועל הדרך גם לומדים שפה (קריאה) חשבון (כמויות) ועוד.

נגרות ויצירה בעץ

בבית-הספר סדנת נגרות, התלמידים יכולים לבחור ללמוד כיצד לעבוד עם חומר הגלם המופלא הזה, ובהמשך לקחת חלק בשיעור היוצר פרוייקטים שונים במרחב בית-הספר.

כלבנות ופינת-חי

בבית-הספר מופעלת כלביה ותיקה ומוערכת המשתפת פעולה עם עמותות המעבירות לבית-הספר כלבים. הכלבים עוברים תהליך בהובלה של אשת צוות מוסמכת ומנוסה ובמעורבות פעילה של התלמידים, ובסיום התהליך מוצעים לאימוץ למשפחות בקהילה ומחוצה לה. בכל שנה מתקיימים 2-3 מחזורים שכאלה. בבית-הספר גם פינת-חי המופעלת על ידי הילדים, ובמסגרתה מוצעים לילדים תכנים הקשורים בתראפיה באמצעות בע״ח.

צילום ואומנות

צילום, פיסול וציור, קומיקס.

מדעי החברה

דמוקרטיה, היסטוריה, דמויות במקרא.

דרמה ותיאטרון

תיאטרון, תיאטרון בובות, משחק.

דמוקרטיה בבית הספר היסודי

המנגנונים הדמוקרטיים (פרלמנט, וועדות) ומפגשים ״ארוכים״ ו״קצרים״ - מהווים כ - 20% ממערכת השעות ורובם מוגדרים כ״חובה״ ואינם מאפשרים בחירה. 

מפגשים קצרים – מדי בוקר נפגשים התלמידים ל 15 שעה עם החונכת הקבוצתית שלהם (״מחנכת הכיתה״) לפתיחת יום רגשית וחברתית. מדי צהרים, בסיום היום מתקיים מפגש דומה של 15 דקות.

מפגשים ארוכים – בכל חטיבה יש בין 3-6 מפגשים ארוכים (״שעת חינוך/חברה״). מפגשים אלה מתקיימים על פני שיעור שלם, ומתמקדים בבניית קבוצה חברתית של הכיתה (כל כיתה בבית-הספר מונה 15-20 תלמידים). במפגשים אלה מועלות סוגיות הקשורות בדינמיקה חברתית, אקטואליה (באופן מותאם גיל), סוגיות שוטפות הקשורות בהתמודדויות של הילדים ועוד.